Last weekend I had my first official order for the birthday party of a one year old.
The mother of the birthday boy asked for a traditional chocolate cake topped with a fluffy buttercream.
So now the only thing left was to decide on the shape and theme of the cake.
As it was his first birthday party I decided to stick with something simple but yet colourful and original, a 1 shaped cake with yellow frosting and covered with Smarties.
Where did my inspiration come from? My mother and the cake she made for my 2nd birthday party!
El pasado fín de semana tuve mi primer encargo oficial para la fiesta de cumpleaños de un niño de un año de edad.
Para la tarta, la madre del homenajeado, me pidió un bizcocho de chocolate cubierto por un cremoso buttercream.
Ya solamente quedaba decidir la forma y temática del pastel. Al ser un primer cumpleaños opté por algo simple, original y colorido, una tarta con forma de 1 con un buttercream amarillo y todo ello recubierto de Smarties.
¿De dónde me llegó la inspiración? De la tarta que me hizo mi madre para mi segundo cumpleaños!
One-year-olds may be too young to eat the Smarties but they sure do enjoy the colours of them, and in this case Luca (the birthday boy) loved it!
Pese a que niños de tan solo 1 año de edad sean muy pequeños para poder comer los Smarties, les encantan sus colores, y en este caso a Luca (el cumpleañero) le entusiasmó!
Once the design, cake, frosting and decoration was decided all I needed was to get started with it!
Una vez ya estaba decidido el diseño, bizcocho, cobertura y decoración de la tarta, ya solo quedaba empezarla!
For the cake I used the best never-fail chocolate cake recipe, from none other than the Queen of Baking: Martha Stewart!
Para el bizcocho utilicé la mejor receta, que nunca falla, de tarta de chocolate de la reina de la reposteria Martha Stewart!
For the frosting I decided to make tangy lemon buttercream icing for which I used about 500 grms of softened butter (yes it's a lot, but it was a really big cake!), 2 1/2 cups cofectioners sugar, 2 tablespoons milk, lemon juice and zest; and for that bright yellow colour I used Wilton's Golden Yellow Icing Colour.
Para la cobertura deicidí hacer un buttercream de limón, para el que utilicé unos 500 grms de mantequilla blanda (sí es mucha, pero la tarta era grandísima!), 2 1/2 tazas de aúcar glaçé, 2 cucharadas soperas de leche, zumo y ralladura de limón; y para conseguír ese brillante color amarillo use el colorante Golden Yellow de Wilton.
Once the cake was formed to figure a 1 and covered with the frosting I starting sticking the mini Smarties.
For the name I decided to use the green coloured sweets as they stand out, and cover all of the sides with the remaining candy.
Una vez la tarta ya estaba cortada en forma de 1 y cubierta con el buttercream empecé a pegar los mini Smarties. Para destacar el nombre utilicé los de color verde, y cubrí todo los laterales con los caramelos sobrantes.
Et voilá, 45 very long minutes later the cake was ready!
Et voilá, tras 45 largos minutos la tarta ya estaba lista!
If you are interested in making an order please send a mail with your enquiry to brauliaskitchen@gmail.com!
From cakes to pies, cupcakes, pavlovas, cookies, brownies, petit fours, you name it we make it!
Para realizar un pedido envía tu solicitud a brauliaskitchen@gmail.com!
Desde tartas a pies, cupcakes, paulovas, todo tipo de galletas y cookies, brownies, petit fours, lo que quieras, te lo preparamos!
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