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Wednesday 27 March 2013

Zucchini Cake - The Daring Bakers March 2013 Challenge - Bizcocho de Calabacín y Nueces

Ruth from Makey-Cakey was our March 2013 Daring Bakers’ challenge host. She encouraged us all to get experimental in the kitchen and sneak some hidden veggies into our baking, with surprising and delicious results!

 

For a while now I had this Zucchini cake recipe I've always wanted to do, but never gave it a try. So when the March challenge was revealed I decided to go ahead and bake this cake, and thank God I did, as it's absolutely delicious, sweet, and overall healthy!

Desde hace ya algún tiempo tenia esta receta de bizcocho de calabacín, pero nunca me animaba a llevarla a cabo. Pero cuando el reto para el mes de marzo fue desvelado decidí darle una oportunidad, y menos mal que lo hice, ya que está deliciosa, dulce, y ante todo es sanísima! 

Ingredients:
1 1/2 cups sugar
1 cup oil
3 eggs
2 cups flour
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon salt
1 large zucchini (shredded)
1 cup chopped walnuts

Ingredientes:
1 1/2 taza azúcar
1 taza aceite
3 huevos
2 tazas harina
2 cucharaditas canela
1 cucharadita bicarbonato
1 cucharadita aroma de vainilla
1/2 cucharadita sal
1 calabacín grande (rallado)
1 taza nueces troceadas   

                                       
 First grate the zucchini, and prepare the rest of the ingredients.
 Primero ralla el calabacín, y prepara el resto de los ingredientes.


   Beat the eggs with the oil, sugar and vanilla.                                    
      Once well incorporated add the flour,salt, baking soda and cinnamon.

     Bate los huevos con el aceite, azúcar y vainilla.                                 
 Una vez bien mezclado añade la harina, sal, bicarbonato y canela.

 

Add the chopped walnuts and the grated zucchini, mix well.

Añade las nueces troceadas y el calabacín rallado, mezclalo todo bien.

Bake for 35-40 minutes at 180ºC...

Hornealo a 180ºC durante 35-40 minutos...



Et voilá!

I topped it with some powdered sugar and dark chocolate shavings, but next time I will definitely cover it with some sweet and fluffy creamcheese frosting!

Lo cubrí con un poco de azúcar glaçé y lascas de chocolate negro, pero la próxima vez lo serviré con una suave y dulce crema de queso!



Wednesday 13 March 2013

Black Forest Pavlova for the Meringue Queen - Paulova Selva Negra Para la Reina del Merengue


This week we've celebrated a very special birthday at home. The birthday girl? My mother, also known as the Queen of Meringue, due to her obsession with all kinds of meringue! She both loves eating and baking it!
For a while now she's been wanting to make this two layer Pavlova, and her birthday was the best excuse to give it a try. The result was excellent, a perfect dessert for all you sweet tooth lovers!

Esta semana hemos celebrado en casa un cumpleaños muy especial. ¿La cumpleañera? Mi madre, también conocida como la Reina del Merengue, debido a su obsesión por comerlo como por cocinarlo!
Desde hace ya algún tiempo lleva queriendo hacer esta Paulova de dos pisos, y su cumpleaños era la mejor excusa para ello. El resultado ha sido espectacular, es un postre perfecto para todos aquellos amantes del dulce!

(check out that yummy syrup dripping!)
(mirad como gotea ese delicioso almíbar!)

Make two 20cm meringues, cover the first layer with whipped cream, chopped walnuts, blackberries, raspberries and some cherries jubilee (ours are homemade by the way!).

Haz dos merengues de 20cm, cubre la primera capa con nata montada, nueces troceadas, moras, frambuesas y cerezas en almíbar (las nuestras son caseras!).
 Top it with the second meringue layer, and once again add whipped cream.

Pon la segunda capa de merengue, y una vez más cúbrela con nata montada.

Again top it with more berries and chopped nuts!


Vuelve a añadir más frutas del bosque, nueces picadas, fresas y cerezas!


Drizzle it with some reduced syrup from the cherries!

Rocía un poco de almíbar reducido de las cerezas!


Spinkle some dark chocolate shavings...

Espolvorea lascas de chocolate negro...


Et voilá!